A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Дубенської міської ради

ПЕДАГОГІЧНИЙ МІСТ МІЖ УЧИТЕЛЬСТВОМ МІСТА ДУБНА ТА ЗДОЛБУНІВЩИНИ

Дата: 14.05.2018 09:59
Кількість переглядів: 6

11.05.2018 вчителі інформатики міста Дубна побували на семінарі з обміну досвідом у Бущанському НВК Здолбунівського району. Відбулася зустріч із переможцем обласного етапу «Вчитель року - 2017» у номінації «Інформатика» Кондратюком Богданом Олексійовичем.

Кондратюк Б.О. поділився враженнями від обласного та Всеукраїнського етапів конкурсу, розповів про сильні та слабкі сторони  підготовки учасників. Секретом успіху є, безумовно, кваліфікаційний рівень самого педагога, знання предмету, методики, педагогіки  та психології, вміння швидко аналізувати ситуацію, приймати рішення, перебудовуватися в ході уроку та, за необхідності, швидко змінювати методи.

Наступним етапом роботи семінару була презентація програмного комплексу «ПАРТНЕР», який є власною розробкою Богдана Олексійовича, створеного на мові програмування Object Pascal у середовищі Delphi. Цей комплекс являє собою поєднання органайзера вчителя, конструктора уроків, візуалізатора для їх проведення та може використовуватися на будь-яких уроках, незалежно від предмету. За допомогою цієї програми можна автоматично, за лічені секунди, створити календарний план та внести у нього зміни, налаштувати розклад дзвінків у навчальному закладі, підключити зовнішні файли у вигляді аудіо-, відео- та текстових документів, демонструвати фізкультхвилинки, генерувати кросворди. При всій багатозадачності сам комплекс може зберігатися на звичайній флеш-карті та працювати на ОС Windows та Linux.

Вчитель познайомив присутніх із умовами проведення районного «Конкурсу електронного малюнку та веб-сторінки». Цей конкурс уже 11 років проводиться у Здолбунівському районі. Учні загальноосвітніх навчальних закладів змагаються у наступних номінаціях: презентація в PowerPoint, флеш-анімація засобами Macromedia Flash, відеоролик, відзнятий самими учнями, та оффлайн веб-сайт з власноруч створеним дизайном веб-сторінок. В ході семінару були представлені найкращі роботи.

Внаслідок підсумкового обговорення стало зрозумілим, що лише той вчитель, який є справжнім ентузіастом своєї справи, постійно опановує щось нове та прагне до самовдосконалення, може досягти вершин педагогічної майстерності. Кожен з присутніх отримав незабутні враження та нові вектори для власного вдосконалення. По закінченню семінару учасники відвідали меморіал у Гурбах, де відбувся останній бій УПА з військами НКВД, та віддали шану воїнам, які загинули за волю і незалежність України.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень