A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Дубенської міської ради

Завершено енергетичні аудити будівель ДНЗ № 4 та НВК “ЗНЗ-ДНЗ”

Дата: 18.10.2018 10:05
Кількість переглядів: 6

Місто отримало результати енергетичних аудитів будівель НВК «ЗНЗ-ДНЗ» (вул. Венецька, 11а) та ДНЗ № 4 (вул. Скарбова, 7), який здійснила приватна організація «Українська некомерційна енергетична агенція».

Метою енергетичних аудитів було визначення стану споживання енергоносіїв об'єктами, їх потенціалу енергозбереження, джерел втрат та обсягу нераціонального використання енергоносіїв.

На основі результатів обстежень та енергетичних розрахунків енергоаудитори рекомендували заходи для підвищення рівня енергоефективності, надали їх техніко-економічне обґрунтування та оцінку екологічної вигоди.

Відтак, в обох будівлях передбачені роботи із комплексної термомодернізації оболонки будівлі. Зокрема, заміна старих вікон на енергоефективні двокамерні металопластикові; утеплення зовнішніх стін та цокольної частини будівлі із заглибленням в ґрунт та утеплення даху. Окрім того, передбачена модернізація інженерних систем.

Для ДНЗ № 4 рекомендовано повністю модернізувати систему опалення. Передбачено облаштування механічної припливно-витяжної системи вентиляції з рекуперацією тепла та механічної витяжної і припливної системи вентиляції; заміна неефективних джерел світла систем внутрішнього освітлення на нові світлодіодні.

А для НВК “ЗНЗ-ДНЗ” – рекомендовано облаштування системи погодозалежного регулювання теплового потоку; часткова модернізація системи опалення; влаштування механічної припливно-витяжної системи вентиляції з рекуперацією тепла; заміна неефективних джерел світла систем внутрішнього освітлення на нові світлодіодні.
Для досягнення максимального енергозберігаючого та екологічного ефекту усі заходи рекомендовано втілювати пакетно.

Нагадаємо, що термомодернізація навчальних закладів НВК «ЗНЗ-ДНЗ» та ДНЗ № 4 здійснюється в рамках проекту «Теплі школи та садочки – запорука здоров'я дітей: комплексний проект з підвищення енергоощадливості освітніх закладів міста Дубно», котрий реалізується за підтримки Європейського Союзу.

Наступним етапом у реалізації Проекту є завершення та оцінка техніко-економічних обґрунтувань СШ № 7 та СШ № 6.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень