A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Дубенської міської ради

На крилах до перемоги

Дата: 14.05.2018 11:22
Кількість переглядів: 7

У багатьох хлопчаків у дитинстві є мрія стати авіатором, навчитися управляти літаком чи гелікоптером, піднятися вище хмар на крилах залізного велетня. І лише наполегливі втілюють цю мрію в реальність. А першою сходинкою може стати заняття у гуртку «Авіамоделювання», де навчать конструювати,  виготовляти та запускати у повітря вільнолітаючі, кордові та радіокеровані моделі літаків, керувати ними, використовуючи комп’ютерний симулятор.

 

На цьому шляху вихованці творчого об’єднання «Авіамоделювання» Дубенської міської станції юних техніків роблять неабиякі успіхи. 3-4 травня команда у складі  Бондарчука Юрія, Гачевського Олександра, Шевчука Юрія та Шешукова Владислава під керівництвом наставника Володимира Пивоварчука взяла участь в обласних  змаганнях  учнівської молоді з авіамодельного спорту (мікромоделі та найпростіші), які відбулися на базі Млинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3.

Організаторами змагань виступили управління освіти і науки Рівненської ОДА, комунальний заклад «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради та Рівненська обласна організація  Товариства сприяння обороні України. 

Учасники змагалися  у таких категоріях:

модель класу F-1-D – класична; модель класу F-1-L – (ЕZВ); модель класу F-1-R; модель класу «Mini stick»; модель для початкового моделювання класу F-1-M; модель метального планера на тривалість польоту в залі класу F-1-N.

 Авіамодельний спорт завжди приваблював дітей своєю видовищністю, а мікроавіамоделі користуються окремою популярністю. Розіграна першість показала, що зросла, перш за все, якість виготовлення моделей завдяки використанню нових технологій та матеріалів, що сприяло високим польотним показникам. Змагання мали насичену програму та були сповнені неабиякого запалу, тому справжня спортивна боротьба у кожному класі моделей велась аж до останнього польоту.

У особистій першості призерами змагань стали Гачевський Олександр (ІІ місце) , Шевчук Юрій (ІІ, ІІ, ІІІ місця), Шешуков Владислав (ІІ, ІІІ місця).

Команда Дубенської міської станції юних техніків у командному заліку посіла ІІ місце.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень