A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти Дубенської міської ради

Вітаємо призера Всеукраїнського конкурсу молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA» Богдана ШКЛЯРУКА

Дата: 01.02.2023 15:41
Кількість переглядів: 11

Вітаємо призера Всеукраїнського конкурсу молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA» Богдана ШКЛЯРУКА, вихованця Центру науково-технічної дитячої та юнацької творчості Дубенської міської ради Рівненської області.

Науково-технічна творчість учнівської молоді сьогодні є складовою частиною сучасного освітнього простору, який створює умови для технічного розвитку освіти.

         Саме цей напрямок позашкільної освіти Дубенщини представляв вихованець Центру науково-технічної дитячої та юнацької творчості Дубенської міської ради Богдан Шклярук на Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA».

         Спільно з керівником Ярославом Павликом вони представили на конкурс конструкторську розробку «Реабілітаційний пристрій для ходьби». Пристрій дозволяє рухатися хворому по нерівній поверхні. Ще одна його особливість – це встановлені на ньому міні-тренажери. Особливо вони потрібні для тих пацієнтів, які довго перебували у лежачому положенні і для яких необхідно відновити «м’язове почуття»;  після операцій, що стосуються опорно-рухового апарату;  інсульту (коли уражається ділянка мозку, яка контролює рух окремих частин організму). Тут важливо врахувати дві обставини. Перша полягає в тому, що реабілітаційні тренажери повинні забезпечити плавність у нарощуванні навантажень. Будь-який перебір у навантаженнях загрожує катастрофою. Дистрофія м’язів, що утворилася, вимагає терплячих вправ. Фізична робота на міні-тренажерах дозволяє повільно, але впевнено відновлювати нервові керуючі зв’язки між мозком та м’язами ураженого органу. В цьому  пристрої застосовано два міні-тренажери, які розміщені по боках ходунків. Тут саме той випадок, коли можна зекономити на коштах, але поступово відновлювати здоров’я.

         За підсумками оцінювання конструкторська розробка здобула ІІІ місце.

Вітаємо Богдана Шлярука та Ярослава Романовича з перемогою та бажаємо нових здобутків у галузі науки і техніки!

Дякуємо Олександру МАЗУРУ, заступнику директора з навчально-методичної роботи Рівненської малої академії наук учнівської молоді, за усесторонню підтримку, привітання та подарунки.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень